follow
dash
fohfaifsik

Saya selalu tanya kenapa penggunaan terma loyar buruk.Kenapa bukan tayar buruk ataupun loyar beruk? -Rahman Kassim

Klik "CERPEN" untuk teruja.

Posted on 20 August, 2011 at @ 9:40 PM, you can leave your comment (0) (0)
Lets Design Blogskin
السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته



comel tak pakwe aku kat atas tuh ? ehehe . okeh gebang . pakwe aku Zahid saje , ehehe ♥. hari ini nak bikin Tutorial Blogskin . tapi ini super simple style . tak crowded sangat . aku bagi name De'Jay . sebutan die ala- ala DJ maksodnya Du Joon|Beast ♥

| CREDIT TO ME , KALAU KALIAN PAKAI TEMPLATE INI |
first sekali , kamu kene download code HTML full punye . jangan susah-2 aku bagi free .

DOWNLOAD DE'JAY

sekarang bukak note yang korang dah dowwnload dekat Notepad , Microsoft ke , mane-mane lahh .sekarang mase edit !

1.Follower tumblr . tekan CTRL + F search:
BLOG ID KAMU
gantikan dengan blog ID kamu lahh .

2.Title blog . jangan pakai nama aku , sepak karanggggg .
Ain Mazlan
gantikan dengan nama blog kau .

3.Link Hover .
URL LINK HOVER KAMU
gantikan dengan background URL yang kamu suke .

4.Cursor .
URL CURSOR KAMU
gantikan dengan cursorr comel oke .

5.main background .
URL MAIN BACKGROUND KAMU
ini main belakng . pilih cantik-cantik taw .



http://2.bp.blogspot.com/-a266j7jXFNk/TlCY_6o4soI/AAAAAAAAAq0/bVQUAV5fkXc/s1600/dotted_leaf_flower.png




http://1.bp.blogspot.com/-vvmqZt7nVEI/TlCY_9yvCaI/AAAAAAAAAqs/6pKLlkTmLYE/s1600/e9w1mr.jpg


6.Blockquote
URL BLOCKQUOTE KAMU
macam biase masukkan background .

7. title post , sedibar post .
URL TITLE , URL TITLE POST
ade dua kode yeah disitu :)

8.welcome note .
URL WELCOME NOTE
gantikan dengan url welcome note . boleh amek aku punyer bawah ni , nak buat sendiri w X h die = 400 xx 400 .



http://2.bp.blogspot.com/-CQ-xvC6h5y0/TlCUgS5uFvI/AAAAAAAAApc/mza_ZLF0aRo/s1600/open.png


9.URL LAYOUT .
URL LAYOUT KORANG
yang ini aku tak ingat berape . aku ade buat .



http://3.bp.blogspot.com/-p7Qjq4JflUo/TlCUgFOwvCI/AAAAAAAAApU/AKkrtkqn3eM/s1600/TEMPLATE.png


10.Masukkan lagu .
URL LAGU KAMU
oke , die ade due kode . tukar duedue taw .

11.yang ni wajib . ni tujuan copyrright .
NAMA KAMU
tukar nama anda .
URL BLOG KAMU
nama blog anda

12.Navigation .
URL NAVIGATION 1 - untuk profile kamu .
URL NAVIGATION 2 - untuk older post .
URL NAVIGATION 3 - untuk shoumix
URL NAVIGATION 4 - untuk link / ape-2 lahh



http://3.bp.blogspot.com/--UHjZr_YLao/TlCUg6VJzOI/AAAAAAAAAps/0zEiBgrH9mM/s320/1.PNG




http://4.bp.blogspot.com/-P9ko7tEm0YA/TlCUgo3rpAI/AAAAAAAAApk/bg63OAlwlyU/s320/44.png




http://4.bp.blogspot.com/-BHGwrBXMieM/TlCUg5LeTAI/AAAAAAAAAp0/2ymvLikHVIk/s1600/2.png




http://2.bp.blogspot.com/-0DjuldDWsEE/TlCXJk4BIpI/AAAAAAAAAqE/F0kcFHHzx34/s1600/3.png


13. kalau kamu nak adjust mane-2 hati hati tersilap langkah membawa padah . ahaha :)

14. kalau tak centerkan pandai-pandailah adjust width dea . sebab aku belajarr begitu .

sekarang ttukar pade Classic template .



dah tekan , kan ade kotak letak kode dia kan , padam semua gantikan dengan yang korrang dah tweak tadi ini . ade paham ?

Credit :
Visual Walker | Putryy Nasuha ( original code before i tweak it :> ) |AinMazlan

#heihei , kalau tak jadi comment , nanti aku tolong . kalau ade pape pon cakap . kalau berjaya , GIVE ME ELEVEN PLEASE :)

fuhh selesaii , penat sei taip . tuto paling penat tahuuuuuuuu . eheheh .