follow
dash
fohfaifsik

Saya selalu tanya kenapa penggunaan terma loyar buruk.Kenapa bukan tayar buruk ataupun loyar beruk? -Rahman Kassim

Klik "CERPEN" untuk teruja.

Posted on 18 February, 2011 at @ 11:15 PM, you can leave your comment (6) (0)
aku punye salah !
salam . for two week without any post . i ' m really penad tak maen fb . blog . tuto dan segale bagai . hangin . haha . mengarodla . ni sedikit ringkasan dan untuk pemahamna korang semua pasal diari hidup aku due minggu ni .


minggu pertama :

ni minggu peperiksaan . macam yang korang tahu . aku tak dapat online untuk sekian lame . hal ni pasal prekse la . jaki betol . hanginn . makan buku . tido buku . sume buku . 3hari berturut prekse . struggle malmmalm . puase setiap hari . ni sekali lah dengan ganti . Alhamdullilah dapat 4 hari . haha . dapatlah jugak . time exam aku memang mengantokk . tk thulah nnti kalaw result terok . turun . macam tahun lepas . ape lah aku nak bahas dengan orang dekat rumah nanti . so . dengan laprlapr . perod kodong aku tetp teroskan perjuangan .
Khamis
hari ni cikgu fatimah pindahh . pergi dataran . belajar lepas rehadd . yang aku hodd , dalah lame , dapat tempat panas bahangg matahari . aiya ! datu . betolbetol kat tengahtengah depan cikgu ! C A P U B . wakaka .
Jumaat
er . ade ape ye . 11 feb . ntahlah tak ingadd . perluu ingat ke . tak payahh la . haha . ni birthday senyum ! HBTY ! nak taw ak bgi ape ? ni semua perancangan lastlast minute . memang tak sngke giler . malam jumaad tu aku telepon mama , mama bawkkn kek . ak on jela . nthen aku suruh member belikan baju . baju couple . lawa . putihh . suci . bersihh . sorrylah . gambar tade . baju tertinggal . kalaw kaw nak . kaw selongkarlah lokerr aku . ANDOX N ROX . lawa . thanks damn to Balqis . dan aku tak boleh bla semua member hostel bagi die hadiah . tak kirela kad ke , biskutt ke . yang cunnnye Sasa bagi die kad , belakangnye ade gambar WONDERPIE . betolbetol lawak ni . korang kan ~~~


minggu kedua :
minggu dapat result . minggu sedihh . minggu sakitt . minggu panahan asmara ! minggu tangisann air mate . sebab ape . salah aku ke . khilaf aku . cacat aku ke . kau bagi aku kesempatann . no man .

sabtu
aku benci hari ni . maybe . malam yang plik . malam yang aneh . malam yang bukan didatangi makhluk pelik atau kejadian aneh la walawehh . malam jualan burger . malam tranformasi kau . malam kehilangan kau . malam penuh dengan adegan jeling menjeling . asik malam je . benci r .

selasa
orang cuti . tido atas katil aku . nagiss . basahkan bantal bukan dengan airr liur tapi tangisan . sape sangke Maulidur rasul yang amat menyedihkan . kau pernah terfikirkan aku ke . tade la kan . kau dengan kau je . korang . aku ni sape . kawan yang kaw buat batu . mungkin . dicampakcampak . dihayun . dilempar . yela , ungkin kaw ingat batu tade feelings . tapi kalaw kawan yg kau anggap batu ni . sedihh yang teramat . keccewa . apa salah aku . kenape senyuman aku kau balas dengan jelingan kau . kenape pertanyaan aku direply dengan maki hamun kau . kenape kau berubah sekelipp mate aku . sungguh pantas . bile aku nak kebenran , kau . . . aku tak tahu masalah kau . kenape dengan kau . kenape ! aku nak kau balekk . tapi kau ?

jumaat
kau tade . aku rindu setengah mati . aku bosan . walaupon kalau kau ade , kite bukan bertegur sangat , tapi tengok muke kau pon aku dah ok . kaw tak nak cakap dengan aku , tu hak kaw . persoalan aku sekarang mane kau yang dulu . ape masalah kau dengan aku . kenape tanak facing je dengan aku ! aku nak Sayananania yang dulu . yang gempak . yang aku sayangg !

ni hasil aku pasal ntahlah . aku berkarya

Mengapa kau pergi ,
Disaat ku menanti kehadiranmu ,
Berharap engkau berada di sisiku ,
Malah kau pergi jauh tinggalkan aku .

Mengapa menyayangi ,
Mencintai musuh sendiri ,
Semakin dibenci ,
Semakin menyukai ,
Sedangkan sang cinta diri ,
Dibiarkan tanpa kerusi kerna berdiri .

Dimanakah letak cacatnya ,
Apakah jenis khilafnya ,
Pertanyaan yg berkeliaran di minda ,
Persoalan tanpa jawapan idea ,
Hanya satu ku pinta ,
Sebuah hadiah berharga ,
Mebihi harga sebuah benua ,
SEIKHLAS KEMAAFAN TINGGI NILAINYA .


paham cerite aku . aku sayang kau . kau . kau . kau . kau . dan kau . tapi . kenape kau buad aku macam ni ! dan kenapa aku berani cakap kau dekat blog aku ni , sebab aku tahu dan yakin KAU TAK AKAN BUKAK LINK BLOG AKU . mane ade musuh bukak blog sendiri .:face76:

.Photobucket