follow
dash
fohfaifsik

Saya selalu tanya kenapa penggunaan terma loyar buruk.Kenapa bukan tayar buruk ataupun loyar beruk? -Rahman Kassim

Klik "CERPEN" untuk teruja.

Posted on 04 December, 2010 at @ 10:53 PM, you can leave your comment (0) (0)
TUTORIAL : Whishlist
♫(-.-)♫ betape rajen aku kan . buat tuto . nothing la:face73: . ta paham aku bebel apa . nak buat tuto pasal whishlist :face39::face54: huh . ape bende ala tu ? . ni macam hasrat korang . tapi dah jadi ke belom . :face71: kalau tick pencil mean da capai . tapi kalau sebaliknya , tak capai lagi la:a: . baiklah tuanpuan . macam biase pergi dashboard => design => add a gadjet => html java script

copy ni

<form name=myform>
<input type="checkbox" name="mybox" value="satu" checked />satu<br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="dua" checked />dua<<br /> <input type="checkbox" name="mybox" value="tiga" checked />tiga<br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="empat" disabled/>empat <bt />
</form>
Paste kan dekat html/javascript tadi .
then,korang ubah tulisan yg bewarna merah dgn nama barang/benda yg korang nak .
Tulisan bewarna biru pula boleh di ubah dgn perkataan "checked " atau "disabled " shj .Tekan save dan preview ! siap senyum2

moon Apa lagi,tinggalkanlah comment di bawah .hehe .
:face49::face49: