follow
dash
fohfaifsik

Saya selalu tanya kenapa penggunaan terma loyar buruk.Kenapa bukan tayar buruk ataupun loyar beruk? -Rahman Kassim

Klik "CERPEN" untuk teruja.

Posted on 29 November, 2010 at @ 3:58 AM, you can leave your comment (0) (0)
TUTORIAL :Manage Music Dumper
♫(-.-)♫ok , fuh ! hari nie memang penat aku . . aku g outing lalula ~ . . hoho ! syok tahap gaban , erm , hari ni aku nak buwat tuto pasal nak tukar warna music dumper bersamaan dengan nak tukar size dye . . ni request dari Filda melalui FACEBOOK eden. .

Alis KhairulAlis Khairul hmm..cemne yew na tuka wane music dumper ue..??tolon2
30 minutes ago · · · See Friendship
1> KORANG KENE DAPATKAN LAGU DULU DEKAT SINI . . . . kat situ korang boleh pilih lagu pape yang korang nak . .
2>carik EMBED CODE . . copy code tersebut . .3>DASHBOARD => DESIGN => ADD A GADJET => HTML JAVA SCRIPT . .4> Paste kan code lagu korang tu . .5>ok , kat sini korang kene betul2 amek paham betol2! /backgroundcolour=11111'' width="300" height="68" allowscriptaccess="always">
korang ni kene CARIK betol2 code ni . . yang paling penting yang aku HIGHLIGHT kan tu . .
ok . . ni NAK TUKAR SIZE DULU . . korang change yang warne merah tu . .
kalaw width:''300'' tukar kan jadi ''215''kalau height:''68'' tukar ''25''
ade paham ? ?
ok , lepastu nak warna yang pelik2 pulak la kan . . 1. nampak yang highlight kuning tu ?. .tu code colour die . . korang boleh tukar dan ambil cod warne yang korang nak dekat sini . . . .copy code warne yang korang nak , pastu ganti kan code wwarne yang aku highlight warna kuning tadi . .
then , save ! preview dulu . .

Labels: