follow
dash
fohfaifsik

Saya selalu tanya kenapa penggunaan terma loyar buruk.Kenapa bukan tayar buruk ataupun loyar beruk? -Rahman Kassim

Klik "CERPEN" untuk teruja.

Posted on 23 November, 2010 at @ 8:11 AM, you can leave your comment (1) (0)
TUTORIAL : BLOCKQUOTE
♫(-.-)♫tuto . . i nak buat pasal blockquote . .

1. Seperti biasa, pergi ke tab 'Design' >> 'Edit HTML'..

2. Secara serentak, sila tekan CTRL + F di keyboard korang. Nanti akan keluaar satu bar dekat bawah sekali.

3. Korang copy ayat ni & paste dekat search box tu.
.post blockquote {

4. Dah jumpa? Dibawah perkataan tadi, sila letak code ni.

background:url(URL GAMBAR YG KORANG NAK LETAK);


5. Sabar ye! Nak habis daa.. Dekat bawah perkataan yang background:url segala bagai tu, korang letak code ni pulak dekat bawah dia...


padding:2px;}
margin:1em 20px;
}

6. Ok dah siap! Terus tekan Save Template ye!

Well, macam mana nak pakai blockquote ni? Pergi ke Posting >> New Post >> then cari simbol blockquote. Rupa dia macam ni..


Labels: